Upptäck Norden

februari 25, 2015 admin Resor

HurtigrutenVi svenskar är ett resande folk och vi tillhör dem som kanske i störst utsträckning tar sig utanför det egna landets gränser. Oftast handlar det om solsemestrar för att komma ifrån det kalla klimatet som vi lever i och kunna njuta av härlig värme och hög luftfuktighet. Vårt klimat passar inte alla, och det är klart att ett knappt halvår med vinter gör oss än mer benägna att göra allt för att komma bort för en vecka eller två. Att det finns enkla sätt att lösa resebehovet genom billiga resor och sista minuten gör att det alltid finns många svenskar på charterplanen mot fjärran destinationer under årets alla månader.

Det finns emellertid också en del guldkorn i Norden och det kan vara lätt att glömma bort de resmål som finns här uppe i norr. Är det upplevelser man är ute efter, är Norden verkligen en plats att ta tillvara på. Här kommer två tips på destinationer som länderna i norr har att erbjuda, exkluderat Sverige.

Hurtigruten

Hurtigruten är en klassisk resa som har varit populär bland de mer äventyrslystna i över hundra år. Det är en härlig upplevelse som beskrivs som världens allra vackraste resa på vatten, och det är lätt att förstå varför när man får resan återberättad för sig. För den som själv vill uppleva resan sker ombordstigningen i Bergen och när sedan båten ger sig iväg är det Kirkenes i norra Norge som är slutdestinationen. Under resans gång finns det mycket att uppleva, där djurliv, natur, norrsken och midnattssol bara är några av många delar. Längden på resan bestämmer man själv, då det går att kliva på i olika hamnar. Gör man hela resan från söder till norr och tillbaka igen får man ta del av tolv underbara dagar ombord på ett av Hurtigrutens fantastiska fartyg.

Reykjavik

Island är en gåtfull ö, även för oss som bor i den norra delen av Europa. Island är en ö som vuxit fram genom årtusenden tack vare vulkanernas aktivitet, och det går knappast att prata om Island utan att ordet vulkan också finns med i samtalet. Island är emellertid så mycket mer än en ö uppbyggd av vulkaner. Här finns mycket att uppleva som inte går att hitta på många andra håll. Förutom att landet har en mycket välkomnande huvudstad, är det aldrig långt till den närmaste geysern, det närmaste heta badet eller det närmaste utestället. Island är ett underskattat resmål som alla borde besöka någon gång i livet.

Comments are currently closed.